Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2012 15:49 - 10 Любопитни факти за закуската
Автор: pinisimo Категория: Забавление   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



Закуската е толкова съществена част от нашия живот, че на практика за нея, като че ли не са останали неизвестни факти. На фона на огромното количество информация относно полезните свойства на плодовете, кашите и соковете, болшинството от хората все още предпочитат да похапнат сладки кифлички или сочни сандвичи сутринта. Дотук всичко е ясно... Да, но надали сте запознати със следващите интересни позиции:

№ 10
Учени от Харвардския университет са направили откритие, че закуската прави хората много по-общителни. Изследването е проведено в държавните училища в Балтимор и Филаделфия. Децата са били разделени на две групи. Едната половина са закусвали всяка сутрин в продължение на седмица, а другата не. Резултатите показали, че тези, които не пропускат хапването в началото на деня, постигат в пъти по-големи успехи по математика и активно общуват с връстниците си, в сравнение с останалите деца, които са пропуснали закуската.

№ 9
От закуската не трябва да се отказват и шофьорите. Да се сяда зад волана, без полезната доза сутрешна храна е опасно. Статистиката показва, че катастрофите са предизвиквани много по-често от хора, които не са закусвали.

№ 8
Най-продължителните и обилни закуски протичали в богатите руски семейства. "Сутрешното хапване" можело да продължи от предиобед до 3 часа следобед. За това време е можел да бъде изяден и слон, но знатните люде предпочитали печено прасенце, различни каши, сладкиши, пирожки, палачинки и плодове...

№ 7
Съгласно статистиката, около 15 % от съвременните българи не закусват. Но това не е толкова фрапиращо, в сравнение с Германия например, където повече от 1/4 от хората не започват деня си с храна.

№ 6
Сред европейците шотландците са тези, които най-много са похапвали на закуска. Съществуват сведения за това, че през XVIII век техните трапези са се превивали от сервираните млечни каши, закуски с еленово месо, свинско, говеждо, червена осолена и пушена риба. "Скромната" закуска била обилно поливана с бира и сайдер, а след с чай. В качеството на десерт се поднасяли кифлички с масло и мед...

№ 5
Шведският крал Густав III бил първият, който имал желание да обяви кафето за вредно. За негово нещастие обаче не му се отдало да подкрепи с неоспорими доказателства твърдението си. През XVIII в. кафето било смятано за тайнствена, магьосническа напитка. Кралят заповядал на двама братя редовно да консумират единият чай, а другият кафе. Експериментът обаче се провалил, защото мъжът, който пиел чай, починал...

№ 4
Още един интересен факт за кафето. Според статистиките, любителите на кафявата тонизираща течност, правят секс много по-често от останалите.

№ 3
Най-голямата закуска се е състояла на 17.04.1998 г. в Дубай. В нея са взели участие 13 797 човека.

№ 2
Унгарски готвачи приготвили най-голямото блюдо бъркани яйца в света. За изяждането му не е известно нищо, но за 300-килограмовото ястие били изразходвани 5 000 яйца.

№ 1
Най-голямата сума, която можете да платите за закуска е 36 000 долара. От какво ще се състои тя ли? От кроасани със златни украшения, чашка кафе "Копи Лювак", конфитюр от сладко френско грозде и известния ликьор "Шамбор". Всички продукти се сервират в най-изящна посуда...


Тагове:   закуската,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pinisimo
Категория: Забавление
Прочетен: 599887
Постинги: 725
Коментари: 345
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930