Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 17:01 - 8 факти за Перник, които може би не знаеш
Автор: pinisimo Категория: Забавление   
Прочетен: 1628 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1.В Перник намерили дете възпитано от вълци. За сега това е първият случай на възпитано дете в Перник.
2.В пътеводителя на галактическия стопаджия Перник е назован като ?Българският Лос Анджелис?. Това се дължи предимно на високата концентрация на културни, бизнес и политически средища в града на ангелите. За положителния имидж допринася и проектът за ново висше учебно заведение в града ? Пернишки Институт за Човешка, Комунална Антропология.
3.Освен това Перник е признат за столица на световното кинематографско изкуство. Ако имате удоволствието да посетите града ще се почувствате като във екшън филм, в който дори и статистите са яки колкото Джейсън Стейтъм, а всяко излизане с кола ще ви се стори като скоростно преследване, изпълнено с адреналин и специални ефекти.

4.Перничаните са непоправими романтици. Само ще щрихираме влюбчивата им същност чрез надписа, намиращ се над входа към стадиона в града ? ?Кур за гостите?, показващ всеотдайността на домакините да предложат най-скъпото си, в името на туризма и гостоприемството.
5.Перник е в основата на икономическия подем на Китай и ключов експортен пункт за дръпнатите азиатци. Срещу 17лв. на ?главната? в Перник можете да се обзаведете с чисто нов анцуг Adidas, бил той за спорт или сватба и подарък ? пиле в сладко-кисел сос за вкъщи.
6.Перник, освен с импорта си, е известен и с експорта си на бързо оборотни стоки ? предимно кифли с много консерванти, подобрители, набухватели и ГМО. Какво като не се харчат много по чужди конкурси и не знаят елементарни дати от най-новата история на България ? важното е, че на етикета пише made in Pernik, EU.
7.Перник е предпочитано място за живеене на световни знаменитости като Кристиано Роналдо, например. Футболният гуру живее спокоен живот, дегизиран като Даниел Златков-Роналдото. Той се присмива на наивния парнишки народ от пиедестала на вековната си мъдрост, скрил самоличността си зад маската на самия себе си ? твърдение от което на Зигмунд Фройд биха му настръхнали мустаците и космите по гърба.
8.Перник е една от гей столиците на Европа, затвърждавайки широкоскроения мироглед на обикновения перничанин, от години известен с човешкото си отношение към различните. Като манифест на това, че Перник е отворен за всички с нестандартна сексуална, расова, религиозна и др. принадлежности е лозунгът ?пред винкело `сички са равни?. Това идва да ни напомни, че независимо от странностите си, Вие ще бъдете посрещнат по еднакво гостоприемен начин и дори почерпен с пернишки Бейлис (домашна дядова ракия и боза), а за горещите летни вечери ? пернишко мохито, в което ромът е заменен с водка, а ментовите листа ? с магданоз. Ха наздраве!


Тагове:   перник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pinisimo
Категория: Забавление
Прочетен: 599759
Постинги: 725
Коментари: 345
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930