Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 17:16 - Летящите чинии на Хитлер
Автор: pinisimo Категория: Забавление   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американци построили летящите чинии на Хитлер Според нов филм те били конструирани от германски инженери в Чехия Немският фюрер се похвалил с новото си оръжие пред Мусолини image
Снимка: Интернет Летящите чинии са пазени зорко в няколко суперсекретни обекта. 18.12.2004

Американското Централно разузнавателно управление е построило летящите чинии, с които Хитлер се надявал да спечели Втората световна война. Това става ясно от нов документален филм на популярния телевизионен канал "Дискавъри", който разкрива неизвестни подробности за тайната програма за изграждане на летящи чинии с кодовото име V-7. Този маниакален проект е бил последната надежда на Хитлер за победа над съюзниците.

В края на 1943 година в Европа все още цари терора на Третия райх, но той губи мощта си. Шеста армия обявява капитулацията си след Сталинград, африканският корпус на генерал Ромел е разбит, а в Западна Европа се очаква десанта на американци и англичани.Хитлер продължава обаче да вярва в победата на Германия и създаването на оръжие-чудо. Той иска с помощта на въоръжени с бомби и невидими за радара "летящи вълци" да върне на Германия господството в небето над Европа. В един от заводите"Шкода" в чешката столица Прага нацистките конструктори започват да работят по изграждането на мистериозен прототип, чието съществуване се пази в дълбока тайна. Още преди те да започнат работа обаче, немският инженер Андреас Еп е изпратил на един от генералите от германските военновъздушни сили писмо с чертежи. Само че Андреас не бил поканен за строителството на прототипа в Чехия.В своите мемоари Еп, който умира през 1997 година, пише: "Разбрах, че в Прага работят по моите чертежи с летящи дискове. Бях побеснял от яд, защото те бяха откраднали моята идея".Еп отива в Прага и успява да проникне в секретния обект, където се изграждат прототипите на летящите чинии. "Там точно над главата си видях странен обект, който нямаше криле", си спомня Еп. Хенри Стивънс, експерт по история на авиацията. "По заповед на нацистките служби са били построени 15 прототипа на летящи чинии".Първите изпитания с летящи чинии през 1944 година били успешни. Хитлер отива при своя съюзник Мусолини, за да се похвали пред Дучето с новото си оръжие-чудо. 84-годишният Луиджи Ромерс, който по онова време е бил военен съветник на лидера в Рим в интервю за "Дискавъри" обяснява: "Това беше нещо много странно. Летящата чиния беше кръгла, а в средата имаше кабина с купол от плексиглас. От всички страни се виждаха реактивни двигатели".Въпреки това обаче по бойните полета летящите чинии така и не се появяват.Дефектите на конструкцията, сериознияt дефицит на материали за изграждането и настъпването на съюзниците попречили за осъществяването на амбициозния план на Хитлер. През пролетта на 1945 година, малко преди появата на Червената армия, германските инженери сами унищожават фабриката на "Шкода" в Прага, както и своите чертежи и прототипите.Заводът на "Шкода" в друг чехословашки град-Пилзен, е зает от американските войски. Само няколко дни след това германия обявява капитулация. Мечтата на Хитлер и кошмарът на Европа така и не получават шанс за съществуване. И досега обаче се разпространяват слухове, че немският конструктор Еп след края на войната продължава строителството на разработените в "Шкода" летящи чинии, но този път работи за ЦРУ.

източник: Monitor.bg



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pinisimo
Категория: Забавление
Прочетен: 599613
Постинги: 725
Коментари: 345
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930